Zaljubite se u 10 najboljih romantičnih filmova


Da li postoji žena koja ne voli romantične filmove ?

 

SIgurna sam da ih ima, ali vrlo malo. Za sve ostale, romantične duše evo 10 filmova koji su po sajtu Mashable.com najbolji romantični filmovi.

1. Kuch Kuch Hota Hai  (1998.)

Engleski prevod naslova ovog filma je Something happens, što bi značilo Nešto se desilo.To je Indijska romantična drama u  kojoj glavne uloge tumače Shah Rukh Khan i Rani Mukerji.

 

2. Odbegla mlada ( 1999.)

Romantična komedija sa  Džulijom Roberts u ulozi devojke koja postaje poznata u celoj Americi zato što beži sa svojih venčanja. Partner u ovom filmu joj je čuveni Ričard Gir.

 

3. Šetnja za pamćenje (2002.)

“Šetnja za pamćenje” (A Walk to Remember) je dirljiva ljubavna priča američkog pisca Nikolasa Sparksa (Nicholas Sparks) o devojci koja je bila gotovo neprimetna, ali uspeva da privuče pažnju najpopularnijeg momka u školi.  U glavnim ulogama ćete videti Mendi Mur i šejna Vesta.

 

4. Beležnica (2004.)

“Beležnica ” je američki ljubavni film iz 2004. Režirao ga je Nik Kasavetes (Nick Cassavetes), scenario je napisao Jan Sardi (Jan Sardi) prema istoimenom romanu Nikolasa Sparksa (Nicholas Sparks). U glavnim ulogama su Rajan Gosling i Rejčel Mekadams.

 

5. Kerol

"Kerol "engl. Carol) britansko-američka je ljubavna filmska drama iz 2015., koju je režiraoTod Hejns, po scenariju Filise Nađ, nastalom na osnovu romana “ Cena soli”,Patriše Hajsmit.  Glavne uloge tumačeKejt Blanšet, Runi Mara, Sara Paulson i Kajl Čendler.  Radnja se odigrava u Njujorku 1952., gde mlada fotografkinja upoznaje i započinje ljubavnu vezu sa sredovečnom ženom, koja prolazi kroz težak razvod.

 

6. Mesečina (2016.)

"Mesečina" je američka drama iz 2016. godine, koji je režirao Beri Dženkins. U glavnim ulogama su Trevante Rouds, Andre Holand i Ešton Sanders. Film je dobio nagradu Zlatni globus kao i tri Oskara.

 

7. Kada smo se 1. put sreli (2018.) 

“Kada smo se prvi put sreli” je američka romantična komedija u kojoj igraju Adam Devin, Aleksandra Dadario i Šeli Hening.

 

8. Set it up (2018.)

“Set it up” je američka romantična komedija iz 2018. godine.Glavnu ulogu tumači Lusi Liu. Radnja se vodi oko dve prezaposlene asistentkinje koje žele da spoje svoje šefove kako bi im olakšali život.

 

9. Svim momcima koje sam volela (2018.)

“Svim momcima koje sam volela” je romantična komedijica o devojci koja je krenula u srednju školu i koja proživljava svoj najgori košmar kad igrom sudbine pisma koja je pisala momcima u koje je bila zaljubljena dođu u njihove ruke. Glavnu ulogu igra mladi, šarmantni glumac Noa Sentineo.

 

10. Uvek budi moje možda (2019.)

" Uvek budi moje možda" je američka romantična komedija sa Kjano Rivsom u glavnoj ulozi. Simpatije iz detinjstva koje ne govore već 15 godina spaja čudna sudbina kada Saša naleti na Markusa u San Francisku. Iako su stare iskre još uvek prisutne, oni žive potpuno različitim životima...